2000-

Kumma Heppu & Lopunajan Voidellut-yhtyeen nykyisenkeikkakokoonpanon muodostavat Ari Närhi (kitara ja laulu), Pirkko Kontkanen (viulu), Jari Kivelä (rummut), Selkä Pulkkinen (basso) ja Arto Piispanen (kosketinsoittimet).

Yhtyeen toiminta alkoi pitkän tauon jälkeen uuden ’Mennyt maailma’-levyn äänitysten merkeissä.

Kun ’Murheellisen hahmon ritari’ äänitettiin vanhassa kansakoulurakennuksessa ja ’Kunnon ihmiset’ elokuvateatterissa, niin nyt mentiin vielä pidemmälle: studio rakennettiin omaan treenikämppään seinistä lähtien.

Varsinaiset äänitykset aloitettiin joulukuussa 2000. Levyllä ovat mukana vierailevina tähtinä Jarkko Mylläri, joka soitti kosketinsoitinosuuksia neljässä laulussa ja Jari Pasanen, jonka käsialaa on ensimmäinen kitarasoolo Sinä liikutit mua-raidalla.

kh&lv on keikkaillut 2000-luvulla harvakseltaan lähinnä Tampereen seudulla. Heikki Forsström tuli mukaan keikkakokoonpanoon kosketinsoittajaksi syksyllä 2001, mutta ei Helsinkiin muutettuaan enää ehtinyt osallistua yhtyeen toimintaan. Kosketinsoittajaksi palasi Arto Piispanen, joka on ollut jo 1980-luvulla samassa tehtävässä.

Japaniin-levyn äänitykset aloitettiin kesällä 2007. Suurin osa materiaalista äänitettiin silloin, mutta sovitusten viimeistely ja miksaus venyttivät levyntekoprosessia kesään 2008 saakka. Mika Jankovsky (ent. Jankko) vierailee kahdella raidalla kitaristina. Levy julkaistiin marraskuussa 2008.